ada kek

14 Mayıs 2013 Salı

Taze Peynirli Somon

 Somon sevdiğim balıkların en başında gelir diyebilirim.Nedense bayanlara yakışan bir balıkmış gibi gelir.Bu nedenle olsa gerek hep süslü ve farklı olarak servis edilmesinden yanayım.
Bende değişiklik yaptım. Klasik sunum yerine yukarıda gördüğünüz haliyle servis yaptım.
Bakalım sizde begenecekmişiniz.

malzemeler
400 gr kadar somon
200 gr krem halinde taze peynir ,yoksa beyaz peynir
1 yk tereyağ
yarım demet dereotu
2 közlenmiş kırmızı biber
2 yk zeytinyağ
fesleğen
pul biber
tuz
2 yk limon suyu
süsleme için
domates , limon,nane vs.

Yapılışı
Önce somonlarımızı tereyağ ile teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz.Soğuduktan sonra rondodan geçirip, hafif macun kıvamına gelince taze peynir zeytınyağ,limon ve közlenmiş kırmızı biberle tekrar rondodan geçiriyoruz.
Dereotu ve feslegenleri incecik doğrayıp,tuz ve pul biber ile somonlu karışıma ilave edip çatalla iyice özleştiriyoruz. 15 dakika kadar dolapta dinlendiriyoruz.
İstediğimiz bir kaba koyup üzerini bastırıyor ve ters çevirerek şekil veriyoruz. Limon ve domates dilimleri ile servis ediyoruz.

Roka yaprakları içine dondurma kepçesi ile koyarakta servis yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder