ada kek

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması

     Her mevsimin renkleri farklı, kışın koyulaştıkça yazın açılıyoruz daha bir renkleniyoruz. Bizimde görüntümüz değişiyor, yediklerimizin de. Sanki her sebze süsleniyor, çiçeklenmeler başlıyor. Kabak çiçeği her zaman kolay bulduğumuz besinlerden değil.Hele büyük şehirde yaşıyorsak.  Kabak çiçekleri sabah erkenden açarlar. Bu yüzden sabah saaatlerinde toplanır. Toplanan bu çiçeklerin akşam olmadan da değerlendirilmesi gerekir. Ben şu anda Kazdağı eteklerinde bulunmamın ayrıcalığını yaşıyorum.
     Sabah kabak çiçeklerim geliyor. Onları ünlü şeflerin tariflerine göre pişirmiyorum.Yetiştirenlerin yaptıkları gibi doğal, katkısız,en saf hallerini bozmadan pratik olarak pişiriyorum. İşte bu basit yalın ve kolay haliyle kabak çiçeği dolması.

Malzemeleri
  • 30 adet kabak çiçeği
  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • yarım demet dereotu
  • 4 dal yeşil soğan
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • tuz,karabiber
  • 1 limon suyu
Yapılışı 
  • Önce kabak çiçeklerin içindeki uzunca olan tohumlarını çıkartıp yıkıyoruz.
  • Soğan,domates ve dereotunu incecik  doğrayıp, pirinç ve bulguru ilave ediyoruz.
  • Yağ ,tuz ve biberide ilave edip harmanlıyoruz..
  • Hiç pişirme işlemi yapmadan kabak çiçeklerinin içini dolduruyoruz.
  •  Kabak çiçeklerinin içini az dolduralım, pişince yırtılmalara sebeb olmasın.
  • Ağız kısımlarını bohça gibi kapatıyoruz.
  • Yayvan bir tencereyi yağlayıp kabak çiçeklerini sık sık diziyoruz.
  • 1 su bardağı kadar ılık su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Ilıdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirip limonlayarak soğuk servis yapıyoruz.
  • Doğal şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder