ada kek

3 Eylül 2014 Çarşamba

Zerdeçallı Balık Tava

     Balık her derde deva besin derler ya, işte o cinsten bir besin kaynağımız. Genelde çorba balığı diye anılan iskorpit balığını birde tavada deneyim dedim. Biraz farklılıık yapayım zenginleştireyim dedim, zerdeçalla harmanladım..Defne yerine kızartırken biberiye ile süsledim. Hasılı sardım sarmaladım.Süsledim püsledim güzel bir lezzet elde ettim.
     Tariften önce notumu ileteyim dedim. İskorpit balığı çok iyi ayıklanmalı, zehirli yüzgeçleri tamamen alınmalı. ( Balıkçıya ayıklatmada fayda var.)
Malzemeler
  • 4 adet iskorpit balığı
  • 4 biberiye dalı
  • 2 çk zerdeçal
  • 1 çb un
  • 1 yk mısır unu
  • 2 yk tuz
  • 1 limon
  • Kızartmak için fındık yağı
Yapılışı
  •  Balıklar çok iyi ayıklandıktan sonra yıkanır. İyice sularını süzmesi beklenir.
  • İç kısımları tuzlanır ve iç kısımlarına birer dal biberiye konur. 
  • Diğer yandan un, mısırunu,tuz ve zerdeçal harmanlanır.
  • Balıklarda fazla ıslaklık hissedersek kağıt havlu ile kurulanır.
  • Harmanlanmış un karışımına balıklar bulanır,Kağıt havlu üzerine alınır.
  •  Bir tavada yağ kızdırılır.
  • Önce tavaya balıkların sırt kısmı konur ve kızartılır.
  • Bu durum iskorpitlerin hafifçe kıvrılarak adeta dolma şeklini almaasını sağlar.
  • Her iki tarafıda kızarınca tavadan kağıt havlu üzerine alınır.
  • Servis tabağına alınarak bolca maydonoz bir dilim limola servis edilir.
  • Afiyetler ve keyifler bol olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder