ada kek

4 Ekim 2016 Salı

Salçaları Saklama Yöntemi

    
     
      Salça Nasıl Saklanır
      Belki biraz yazmakta geç kalmış olabilirim. Yurt içi yurt dışı derken bu yıl fazlaca uzun bir tatil yaptım. Ama bu arada, domates kurusu, salça, tarhana hazırlandı. Sıra geldi kış hazırlıklarının en sağlıklı şekilde saklanmasına...



     Bildiğiniz gibi salça çok değerli bir besin kaynağımız. Hazır da alsak, kendimiz de yapsak besin değerini kaybetmeden muhafaza etmek gerek.  
https://youtu.be/TvcJVwYDss0
     Herkesin çok çeşitli yöntemleri var. Bir kaç yıldır kullandığım saklama yöntemini istek üzerine paylaşmak istedim.
     Öncelikle hatırlatmak istediğim birkaç kısa bilgi.....
     Hazır salçanın içerisinde koruyucu olarak şeker yani glikoz şurubu, sirke, tuz, mısır nişastası ve domates püresi olduğunu biliyor musunuz?
     Ne kadar nişasta fazla ise domates salçası o kadar katı olur ve yemeğimiz doğru orantılı olarak o kadar özlü ve koyu olur.



     Hazır salçalardaki domates oranını öğrenmek için, kutunun üzerindeki Briks yani konsantrasyon oranına bakmak gerekir, Briks oranı %30-32 ise 1 kilo salça 6,5 kilo domatesten elde edilmiş, Briks % 0-22 ise 1 kilo salça 4,5 kilo salçadan elde edilmiş demektir.
     Hazır salça alırken kutuları briks oranına göre karşılaştırarak almak gerek.
     Domatese kırmızı rengini veren likopen harika bir antioksidan. Bol bol tüketelim.
     Salçalarımızı mümkünse derin dondurucuda muhafaza edelim. İhtiyacımız kadar alıp kullanalım.
     Nasıl mı saklıyorum? Aşağıdaki linke  TıkTık yaprak izleyelim.
     
     Kısa video 
     https://youtu.be/TvcJVwYDss0








1 yorum: