ada kek

15 Kasım 2016 Salı

-Sarı Yemeni-ADAÇAYI İLE ESMER BULGUR SALATASI

       Soğuk bir İstanbul'dan merhabalar. Bugün dışarı çıkıp alışveriş yapmam mümkün değildi. Hava birdenbire o kadar soğudu ki, alışveriş yapmak için evden çıkmaya adeta korktum diyebilirim.
      Mutfağımda bulunan malzemelerle yemek tadında bir salata yaptım.  Esmer ince bulgurum vardı Antep'ten aldığım.  Sonra, bahçemde yetiştirip soğuk günlerde kullanmak için kuruttuğum Adaçayım.
     Seviyorum ben bu Anadolu kokan malzemeleri, mutfakları.

       Anadolu lezzetleri-Sarı Yemeni-

Malzemeler
  • 2 çay bardağı esmer ince bulgur
  • 2 çay bardağı demlenmiş sıcak adaçayı
  • 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1/2 çay bardağı ince doğranmış dereotu
  • 1 çay bardağı küp doğranmış domates
  • 1 çay bardağı ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 çay bardağı ince doğranmış salatalık
  • 1/2 çay bardağı çekirdek içi
  • 1/2 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı arzu ettiğiniz peynir (mümkünse baharatlı peynir)
  • 1 limon rendesi
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz-kişniş-kırmızı tozbiber
Yapılışı
  • Demlenmiş sıcak adaçayı ile bulgur ıslatılır, üzeri kapalı bir şekilde (yarım saat kadar) yumuşaması sağlanır.
  • Malzemeler incecik doğranmış olmalı.
  • Bulgura önce limonsuyu, zeytinyağ ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Daha sonra sebzeler eklenir ve fazla hırpalamadan hafifçe karıştırılır.
  • Kalan diğer malzemeler salatamızın üzerine ilave edilerek ,servis edilir.
  • Afiyetler olsun.



2 yorum: