ada kek

12 Aralık 2016 Pazartesi

Balkabağı Çorbası

     Chef's Table Mutfak Akademisi'nde harika bir çorba yaptık. Cappucino Balkabağı Çorbası.. Cappucino diye isim verilmesini nedeni özel  basınçlı bir köpürtme aleti ile köpürtülerek servis edilmesinden geliyor.
     Bizlerin Mutfağında bu özel aletin bulunması pek mümkün değil. Ancak demokrasilerde çare tükenmez. Madem ki Cappucino Balkabağı Çorbası yapmak istiyoruz.... O zaman bizde evdeki süt köpürtücü aletinden yararlanırız. Bu aletimiz de yoksa, çırpıcı ile çorbanızı köpürterek sunabilirsiniz.
     Bu tarif Şef Serkan Bozkurt reçetesidir. Ortalama 2-3 kişilik.


      Malzemeler
  • 2 diş sarmısak
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 140 gr bal kabağı
  • 60 gr kereviz
  • 600 mı tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz,kimyon,zerdeçal,toz biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı
  • Ayçiçek yağını derin bir tencereye koyun. Soğan ve sarımsağı en küçük şekilde doğrayıp kavurun.
  • Balkabağı ve kervizi 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika fırınlayın.
  • Daha sonra küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
  • Tavuk suyunu da ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra blender dan geçirin.
  • Köpürterek servis yaparsanız yoğun hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Arzu ederseniz krema da ilave edilebilir.
  • Kıtır ekmek ve tel peynir ile servis yapın.
  • Afiyetler olsun.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder