ada kek

29 Aralık 2016 Perşembe

Bulgurlu Pırasa

     Kış sebzelerinin tam zamanı. Genelde yaz sebzelerinde zeytinyağlıları çok severim. Özellikle zeytinyağlı taze fasulye ilk sıradadır.
     Kışın favori zeytinyağlı yemeği ise benim için pırasadır. Havuçlu, bulgurlu ve bol limonlu çok leziz olur. Üstelik pişirilmesi çok kolay.


Malzemeler
  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 fincan bulgur
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı ılık su
  • tuz

Yapılışı
  • Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra 3-4 cm boyunda verev olarak kesin.
  • Havuçları pırasalara oranla daha ince ama aynı boyutta doğrayın.
  • Yayvan tencereye zeytinyağ ilave ettikten sonra sonra, tencerenin tabanına önce havuçları yerleştirip kapağı kapalı bir şekilde çok kısık ateşte 5 dakika kadar yumuşatın.
  • Hiç karıştırmadan üzerine pırasa ve şekeri ilave edin, 1 çay bardağı ılık su ile limon suyunu da ekledikten sonra pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 1 fincan bulguru da ekleyerek 5 dakika kadar daha ocakta tutun ve tencereyi ocaktan alın.
  • Ilıdıktan sonra başka bir kaba alıp üzerinde zeytinyağ gezdirin.
  • Pırasaları 1 gün sonra servis ederseniz lezzet daha yoğun olacaktır.
  • Afiyetler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder