ada kek

5 Aralık 2016 Pazartesi

KOLAY KIYMALI LAZANYA

     İstiyorum ki, artık yemekler ertesi güne kalmasın. Yeni pişmiş olsun, tekrar ısıtmaya gerek olmasın.  İşte bu nedenle, doyurucu tatlar ve salatalar  yeterli bir öğün oluyor . Fazla çeşit yapmadan sıcacık, taze tüketilen, ertesi güne kalmayan yemekler benim favorim.
     Lazanya... doyurucu ve tek başına bir ziyafet değil mi?....  Yanında mı?.. Çay, ayran, salata, yoğurt, meyva suyu ne isterseniz.....





Malzemeler
8 adet lazanya yaprağı)
(Barillanın haşlanmayan lazanyasını kullandım)

Kıymalı harç için
300 gr kıyma
1 kuru soğan
1 havuç
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı domates sosu
1 kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Beşamel sos 
100 gr tereyağı
100 gr un
1 litre süt
Tuz

Üzeri için
100 gr parmesan peynir
100 gr Kaşar peyniri



Yapılışı 
  • Kıymalı harç için tüm malzemeleri sote edip, ılımaya bırakın.
  • Beşamel sos için Tereyağını eritip, unu fazla esmerleşmeden kavurup azar azar sütü ilave edin. Sos koyulaşmaya başlayınca ocağı kapatın. 
  • Fırın kabının tabanını önce kıymalı sosla kaplayın. Lazanya, beşamel sos,  kıymalı sos,  peynir rendesi ve tekrar lazanya koyarak, sırasıyla bu işlemi yapın .  
  • Lazanyalar bitince en üstünü kıymalı sos ve peynir rendesi ile kaplayın.
  • 180 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirmek yeterli.
  •  Afiyetler olsun.




2 yorum: