ada kek

5 Ocak 2017 Perşembe

Ponpon Lokmalar

     Soğuk yenen, hele sütlü olan tatlılar en sevdiklerim. Günün her saati, yılın her mevsimine uygun bir tatlı yemek isterseniz hemen bu pratik tarif imdadınıza yetişecektir.
     Yapımı kolay, tadı olay lokum gibi lezzetlerden.


Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • süslemek için fıstık

Yapılışı
  • Süt, un ve şekeri derince bir tencere içerisinde koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağ ilave edip, sürekli karıştırarak ılımasını sağlayın.
  • Elinizi yakmayacak dereceye geldiği zaman, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  • Daha sonra orta kısımlarına bastırıp, her yerini hindistan cevizine bulayın.
  • Servis tabağına alıp, çukur kısımlarını fıstık kırıntıları ile doldurun.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.
  • Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder