ada kek

27 Şubat 2017 Pazartesi

Kefir ile Otlu-Havuçlu Krep

     Haftasonu kahvaltıları için ve çocuğunuzun beslenme çantası için pratik sağlıklı bir krep yaptım.
     Üstelik kefir kullandım. Hiç tuz kullanılmadığını kimse hissetmeyecek.
     İçinde ki havuçlar pişmez diye de endişe etmenize hiç gerek yok.
     Yeter ki karar verin 15 dakika sonra yemeğe hazır şahane krepler.


Malzemeler 
  • 1 yumurta 
  • 1 çay kaşığı kefir 
  • 1 bebek havuç
  • 2 sap maydanoz
  • 2 sap dereotu
  • 50 gram kolat peyniri
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ 

Yapılışı 
  • Havuç ve peyniri ince rende ile rendeleyin.
  • Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
  • Önce yumurtayı el çırpıcısı veya çatalla çırpın.
  • Ardından diğer malzemeleri  ilave edip homojen bir karışım elde edin.
  • Normal krep hamurundan biraz daha katı olması yeterli gerekirse un ekleyebilirsiniz.
  • Krep tavasına birer kaşık dökerek arkalı önlü pişirin.
  • Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. 
  • Afiyetler olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder