ada kek

22 Şubat 2017 Çarşamba

Üç Yufka ile Ispanaklı Börek

Daha evvel kıymalı ve patatesli yaptığım anne yufkasını bu kez ıspanaklı denedim. Şahane oldular. Artık herkesin favori kolay çıtır anne muskası bu börek oldu. (Nazardan korur desem inanmayın bu da böreğin şakası)
Foxtv de Memetözerile yaptığım Kıymalı Anne Muskasına ulaşmak için burayı,
Patatesli Salçalı Üçgen Çıtır Börek için burayı tıklamanız yeterli.


  

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı bugday nişastası
  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta sarısı  

İç Malzemesi için
  • 1/2 kilo ıspanak
  • 1 kuru soğan 
  • 1 kaşık zeytinyağı 
  • Tuz-karabiber
  • 1 çay bardağı kadar beyaz peynir 
Yapılışı 
  • Soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp, yağda soteleyin. 
  • Üzerine ıspanakları doğrayıp ilave edin.
  • Ispanaklar kendi suyunu çekince tuz karabiber ilave edin. Ve ocaktan alın soğumaya bırakın. 
  • Tereyağını yakmadan eritin, içine sirkeyi ilave edin.
  • İlk yufkayı serin ve fırça yardımı ile yağlayın.
  • Çay süzgeci ile un ve nişastayı eleyerek yufkanın üzerine serpiştirin.
  • Sonra diğer 2 yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak üst üste koyun.
  • İç harcı ikiye bölüp yufkanın karşılıklı iki kenarına paylaştırın. Üzerine peynir parçalarını da koyun.
  • Yufkayı her iki taraftan sararak ortada buluşturun.
  • Ortadan keserek iki rulo halindeki yufkayı verevler halinde keserek muskalar elde edin.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin, yumurta sarısını üzerine sürerek ısınmış fırında pişirin.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder