ada kek

20 Mart 2017 Pazartesi

Limonlu kek

     Uzun zamandır bol limonlu bir kek yapmak istiyordum. Sevgili arkadaşım huzurlumutfak Buket Hanım'cığımın yaptığı limonlu keki görünce hemen denemek istedim.


     Özellikle yaz günleri için harika bir kek oldu.  Buzdolabında muhafaza edip, soğuk olarak kahvenin yanında çok güzel oluyor.
     Pişirirken mutlaka fırın tepsisi koyup üzerine kek kalıbınızı yerleştirin ki çok hızlu pişip içi hamur kalmasın.


Malzemeler
  • 3 yumurta 
  • 3 kahve fincanı şeker 
  • 4 kahve fincanı un 
  • 150 gr tereyağı 
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 limon suyu ve rendesi
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Glazür için
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 2 yemek kaşığı limon 
  • Hindistan cevizi 
Yapılışı 
  • Yumurta ve şekeri çırpın. 
  • Tereyağı, süt ve limon rendesini ilave edin.
  • Un, kabartma tozu, limonsuyu ve vanilyayı sırası ile ilave edin.
  • Küçük bir kek kalıbına hamuru aktarın ve 160 derecede 30- 35 dakika kontrollü olarak pişirin. 
  • Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırarak glazür elde edin.
  • Pişen kekin üzerine glazürü hindistan cevizi ile birlikte dökün ve servis edin.

4 yorum:

  1. Limonlu kek çok güzel görünüyor. En sevdiklerimdendir..
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Limonu her yerde seviyorum. Kekler de ayrı güzel oluyor.

      Sil
  2. Kekin tüm çeşitlerini çok severim. Limonlu olanın yeri ayrı tabi. Tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Limon Yaz aylarında soğuk yenen kekler de ayrı güzel oluyor.

      Sil